Heeft Ziyech nu al spijt van zijn keuze voor Marokko?

Officieel kampt Hakim Ziyech met een blessure en heeft hij zich daarom afgemeld bij Hervé Renard, bondscoach van Marokko. Toch is er volgens de krant Al Massae meer aan de hand dan alleen dat. Zo zou de middenvelder van Ajax niet willen meewerken aan een medische test.
Ziyech zou ontevreden zijn over het feit dat hij geen sleutelspeler is in het elftal van Renard, maar soms zelfs genoegen moet nemen met een plaats op de bank. Bijvoorbeeld tegen Gabon (0-0) moest hij negentig minuten toekijken. Daarom zou de voormalig voetballer van FC Twente zich hebben afgemeld voor de komende duels voor het land dat bij boven het Nederlands elftal verkoos.

Hoewel hij afgelopen weekend ook werd gewisseld in het duel tegen AZ (2-2) wegens een lichte kwetsuur, zou de teamarts van Marokko graag een medisch rapport over Ziyech ontvangen. Ajax heeft, op verzoek van Ziyech zelf zo beweert Al Massae, de benodigde papieren echter (nog) niet opgestuurd.

Zaterdag speelt Marokko een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust, de koploper in Groep C in de kwalificatiepoules van Afrika. Marokko staat na één duel op één punt, op gelijke hoogte met Gabon. Mali sluit de ruien in de poule puntloos. Drie dagen na het treffen met Ivoorkust wacht nog het oefenduel met Togo.

Lees ook:

El Khayati: Marokko eerste keuze, maar kan ook voor Nederland spelen

Munir El Haddadi gedwongen om 16.000 euro aan nachtclub te betalen