Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen nieuw bewijs aangedragen tegen de van moord op twee de Venrayse Marokkanen Fouad Bendella en Karim Fourkour verdachte Lau G. Dat zei zijn raadsman Marcel Heuvelmans vrijdag.

De voormalige inwoner van Arcen, Lau G. werd deze week voor de tweede keer aangehouden voor de dubbele moord. Hij zit vast in een Duitse cel in afwachting van uitlevering. De reden waarom G. is aangehouden is niet anders dan in 2006, aldus Heuvelmans. G. werd in 2007 vrijgelaten omdat het OM het bewijs niet rond kreeg. Lau G. woont nu in het Duitse Brüggen.

De advocaat zet vraagtekens bij het uitleveringsverzoek. „Ik zie geen nieuwe elementen. Wat in het verzoek van het OM staat, kennen we allang.” De rechtbank in Düsseldorf buigt zich over 3 tot 6 weken over het uitleveringsverzoek.

Het verzoek om verlenging van het voorarrest van de tweede opgepakte verdachte werd vrijdag afgewezen. Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen die uitspraak en de politie houdt de 38-jarige man uit Baarlo nog 3 dagen vast, aldus een woordvoerder.