Een Zwitserse zakenman heeft de helft van zijn fortuin, € 2 miljoen, gedoneerd om onderdak te bieden aan honderd verlaten kinderen in Tahanaout , ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Marrakech .

“We moeten deze kinderen redden, hen begeleiden. Het heeft me € 2 miljoen gekost. Het is de helft van wat ik bezit. Ik heb drie zonen. Ik bracht ze hierheen en vertelde hen dat hun vader een andere betekenis zal geven aan de helft van hun erfenis. Ik heb hier met veel plezier € 2 miljoen uitgegeven ”, zegt Hansjorg Huber, de Zwitserse miljonair, in een video.

De Children of the Atlas Association, de begunstigde van de donatie, maakte een korte documentaire met de accommodaties die meer dan 100 verlaten kinderen in het dorp Tahanaout herbergen.

Huber, geboren in Zürich, Zwitserland , besloot zijn land te verlaten voor de ‘immateriële waarden’ van Marokko.

“Ik heb mijn materieel fortuin in Zwitserland achtergelaten om hier immateriële waarden te vinden die ik elke dag voel. Het is verbazingwekkend … Respect, liefde ‘, zegt de Zwitserse man.

“Ik ben Zwitsers, maar het enige dat ik nog uit Zwitserland heb, is het kruisje op mijn hoed. Mijn hart is Marokkaans, ‘legde hij uit nadat hij had gezegd dat hij al meer dan tien jaar in de regio Marrakech woont.

Huber bouwde een klein dorp in Tahanaout om verlaten kinderen te redden en hen onderdak, kleding en voedsel te bieden.

“Ik heb dit dorp hier gebouwd en ik vraag u en mensen die bezoeken om deel te nemen aan [het project], komen werken met kinderen of zakken met uw oude kleren sturen,” zei hij door mensen uit te nodigen om verlaten kinderen te helpen door actie of donatie.

“Of, als je meer mogelijkheden hebt, kun je een huis renoveren, en als je [heel rijk] bent, kun je gewoon je eigen dorp bouwen,” gaat Huber verder.

“Er zijn meer dan 10.000 verlaten kinderen in [Marokko]. Ze worden achtergelaten door gestigmatiseerde moeders die meestal geen andere optie hebben. Voor mensen is een vrouw die een baby baart zonder een ring in haar vinger een prostituee. Het is uitgehouwen in de samenleving, ‘zegt hij, terwijl hij de samenleving veroordeelt voor het grote aantal dakloze kinderen.

Aan het einde van de video besluit de man met zijn extreme vreugde: “Sinds ik deze kleine [kinderen] begon te helpen, werd ik de gelukkigste man op aarde, ik werd vader van 100 kinderen!”

https://www.facebook.com/atlaskinder/videos/491942024748151/?t=0