De zussen van de vermoorde Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella hebben woensdag emotionele verklaringen afgelegd in de rechtbank.
Geert G. uit Baarlo, die in de Venrayse moordzaak als medepleger veroordeeld is voor de moord op de twee, staat in hoger beroep terecht voor het gerechtshof in Den Bosch. G. kreeg een kleine twee jaar geleden 30 jaar cel opgelegd. Hoofddader Lau Geeraets werd veroordeeld tot levenslang, hij pleegde later zelfmoord in zijn cel.

Boeten
Volgens de zus van Karim Fourkour is het leven van haar familie kapotgemaakt. “Hij is op een vreselijke manier van ons afgenomen. De pijn zal nooit overgaan”, verklaarde ze in de rechtszaal. Bendella en Fourkour werden in 2006 doodgeschoten nadat ze de hennepkwekerij van Lau en Geert wilden plunderen. Hun lichamen werden pas jaren later in een bos in Arcen gevonden. “We sliepen niet. We hoopten dat hij weer naar huis zou komen. Degene die dit op zijn geweten heeft zal ervoor moeten boeten. De jongens zijn koelbloedig vermoord.”

Pijn
Ook de zus van Fouad Bendella hield een emotioneel betoog. “Het deed zo’n pijn. Mijn moeder schreeuwde het uit van verdriet. Het leek alsof ze helemaal gek werd”, sprak ze. “Ze was die dag van de wereld. We zochten overal. In bossen, bij vijvers. Mijn vader maakte zakken met zwerfvuil open om dat te checken. Dat is nog lang doorgegaan. Mijn ouders konden niet meer normaal leven.”