Met veertien spelers is het Nederlands elftal begonnen met de voorbereiding op de komende interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. Dertien spelers uit de Eredivisie én Leroy Fer meldden zich dinsdag op het trainingsveld in Hoenderloo. Eén van de aanwezigen was Hakim Ziyech, die tegen de VS zijn debuut kan maken in Oranje. Hij verkiest Nederland boven Marokko, zo liet hij na de training weten.

Ziyech, die ook gesproken had met de nationale voetbalbond van Marokko, maakte zijn keuze tegenover De Telegraaf kenbaar. “Voor elke speler is dit een moeilijke keuze, maar wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat Nederland vaak op grote toernooien uitkomt”, aldus de middenvelder van FC Twente.

Naast Ziyech werkten ook Steven Berghuis en Tjaronn Chery in Hoenderloo voor het eerst een training met Oranje af. Daarnaast waren Jasper Cillessen, Joël Veltman, Jeffrey Bruma, Memphis Depay, Luuk de Jong, Luciano Narsingh, Karim Rekik, Georginio Wijnaldum, Jetro Willems en Jeroen Zoet van de partij. Fer, met Queens Park Rangers gedegradeerd uit de Premier League, was de enige speler uit een buitenlandse competitie op het veld. Feyenoorders Kenneth Vermeer en Jordy Clasie sluiten later deze week aan.

Op vrijdag maakt bondscoach Guus Hiddink zijn definitieve selectie voor de komende interlands bekend. Oranje oefent vrijdag 5 juni tegen de VS, een week later is de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland.