Ceuta, een Spaanse exclave in Marokko, is onder de voet gelopen door zo’n 300 Afrikaanse asielzoekers. Ze bestormden een zes meter hoog hekwerk en meer dan 100 wisten eroverheen te klimmen. Ze gebruikten veel geweld en zeven Guardia Civil-agenten raakten gewond! Via The Post Online.

Volgens de NOS zijn er zo’n 11 vluchtelingen gewond geraakt. Ze maakten onder andere gebruik van geïmproviseerde vlammenwerpers en gooiden poep, zuur en ongebluste kalk naar de politie. Klinkt als het soort asielzoeker die met een stageplaats wel goed terechtkomt.

Marokkanen waren met hun offerfeest bezig waardoor er minder agenten in Ceuta waren dan normaal. Tijdens het gebed, zo meldt een Guardia Civil-agent, werden ze aangevallen. Er is een chronisch gebrek aan personeel en de asielzoekers worden alsmaar agressiever. In de Marokkaanse bossen leven nog honderden Afrikanen die deze kant uit willen komen, zo stelt NOS-correspondent Rop Zoutberg.

Mooie bende dus daar in Ceuta met een flinke lading asielzoekers bewapend met vlammenwerpers en hun eigen schijt op weg naar het beloofde land om daar een beter bestaan op te bouwen. Zou Amsterdam deze figuren ook alvast op willen halen? Wel zo humaan…

Een grenswacht van Ceuta stelt dat er nu zo’n 26 agenten tegenover ruim 600 Afrikanen staan. De agenten hebben niet eens echt wapens op een wapenstok en een schild na. Een beslissing mag dus niet te lang op zich laten wachten want ze branden je daar zo de boel plat, blijkbaar.

Dit zal natuurlijk weer worden geframed als een ‘incident’ en ‘een kleine minderheid’ maar het feit blijft dat het is gebeurt, weer dreigt te gebeuren en er níks wordt gedaan. Nu zijn er ‘slechts’ zeven agenten gewond maar in dit tempo is het wachten tot er een dooie valt.