Nasser Zefzafi benadrukte dat het verbranden van de Marokkaanse vlag een criminele daad is. De Riffijnse leider beweging zit momenteel een gevangenisstraf van 20 jaar uit in de Ras-Lma gevangenis in Fez en reageerde onlangs middels een spraakbericht op het nieuws over de recente vlagverbranding tijdens een herdenking demonstratie in de Franse hoofdstad. Zefzafi had begin oktober opgeroepen tot een mars ter nagedachtenis van Mouhcine Fikri’s dood en riep op om op 26 oktober in Parijs bijeen te komen.

Volgens Zefzafi waren er twee groepen die gelijktijdig een mars hielden in Parijs en is van mening dat de Franse autoriteiten de verantwoordelijkheid dragen voor het incident omdat deze de vergunning verleenden voor het organiseren van de mars op hetzelfde moment en tijdstip als de mars van Hirak du Rif. Daarnaast werden familieleden van de Hirak-gevangen niet toegelaten om de mars in Parijs bij te wonen. Zefzafi beargumenteerde dat de aanwezigheid van hun families, geleid door zijn vader Ahmed Zefzafi, het onderscheid had kunnen aantonen tussen de echte mars, bepleit door de activisten van de Hirak beweging, en de mars van de andere activisten, die de Marokkaanse vlag hebben onteerd.

Zefzafi beschuldigde ook de directie van de gevangenis waar een deel van de Hirak-gedetineerden verblijven. Volgens gevangenis-medewerkers was de telefoon buiten gebruik waardoor de gevangenen in de dagen in aanloop naar de mars niet konden communiceren met de buitenwereld.