Alle Hirak-gevangenen hebben besloten om hun vonnissen aan te vechten, behalve Rabie El Ablaq die in hongerstaking is.

De advocaten van gedetineerden waren in staat de leiders van de Hirak te overtuigen van de noodzaak om het vonnis tegen hen aan te vechten. “Na verschillende onderhandelingsronden kwamen de gedetineerden uiteindelijk overeen om hun vonnis aan te vechten”, zei Asmae Elouadie, een advocate van het verdedigingsteam van de gedetineerden. 

Deze informatie werd bevestigd door de vader van Nasser Zefzafi, bericht H24Info. “Ja, ik heb net vernomen dat Nasser in beroep gaat. Het is een beslissing van alle gedetineerden en ze hebben het aangekondigd aan de families tijdens het wekelijkse bezoek aan de gevangenen in de Oukacha-gevangenis”, zei Ahmed Zefzafi.

De meeste gedetineerden kondigden hun beslissing om in beroep te gaan aan op de dag van het vonnis, behalve Nasser Zefzafi en zes andere gedetineerden. 52 van de 53 gedetineerden hebben nu de beslissing genomen om in beroep te gaan. De enige die weigert is Rabie El Ablaq, die al meer dan 37 dagen in hongerstaking is. Hij werd afgelopen maandag naar het Moulay Youssef-ziekenhuis in Casablanca gebracht.

“Rabie is erg moeilijk te overtuigen, hij is hardnekkig en wil niets horen, hij weigert zijn hongerstaking te stoppen en in beroep te gaan. We moeten opschieten. Aankomende maandag is de laatste dag voor het indienen van een beroep”, betreurt zijn advocate die het niet lijkt te willen opgeven en volhoudt:” Als de dingen zo blijven, zal ik in zijn naam in hoger beroep gaan en hij hoeft dan alleen te weigeren de rechtszitting bij te wonen”.

Ter herinnering, op dinsdag 26 juni werden de vonnissen tegen de gedetineerden (variërend van 1 jaar tot 20 jaar gevangenisstraf)  uitgesproken door de rechtbank in Casablanca. Vier van de leiders, waaronder Nasser Zefzafi, werden veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf