Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik hebben na enkele dagen een einde gemaakt aan hun hongerstaking. De twee Hirak-leiders waren een hongerstaking begonnen na gestraft te zijn door de gevangenisadministratie DGAPR.

Mohamed, de broer van Nabil Ahamjik, laat weten dat de twee gevangenen, na een telefonisch gesprek met hun families, hebben besloten om hun hongerstaking te stoppen. Dat gebeurde kort na een bezoek van een officiële delegatie aan de gevangenis van Ras El Ma waar Zefzafi wordt vastgehouden.

Ahmed Zefzafi, de vader van de protestleider, liet tevens op Facebook weten dat “Nasser van de officiële delegatie de opschorting van de sancties van de DGAPR heeft geëist”.

Begin november was een audiobericht van Nasser Zefzafi uit de gevangenis gelekt. De Riffijnse activist stelde in het bericht de “ernstige fouten” aan de kaak die tijdens zijn arrestatie werden gepleegd. Na de verspreiding van het bericht op internet werd de directeur van de gevangenis van Ras El Ma geschorst en werden meerdere Hirak-activisten gestraft.