Nasser Zefzafi blijft in de gevangenis. Het Hof van Beroep in Casablanca heeft dinsdag zijn verzoek tot voorwaardelijke vrijlating geweigerd.
Proces werd opgeschorst door de rechter van het Hof van Beroep te Casablanca omwille van een incident aan het begin van de zitting. Deze werd bijgewoond door de groep van Nasser Zafzafi, de groep van Nabil Ahamjiq en de journalist Almahdaoui!

Nadat de rechter begon aan het afroepen van de namen van de beklaagden om zich te verantwoorden voor de rechter bij wijze van hun advocaat, probeerde Mohamed Jalloul dit persoonlijk te doen door de glazen kooi, waarin alle activisten zitten, te verlaten. Dit werd hem geweigerd door twee politieagenten. Uit protest weigerden alle activisten de rechter te beantwoorden.

De voorzitter van het verdedigingsteam legde uit aan de rechter dat de activisten weigerden mee te werken omwille waarop Mohamed Jalloul behandeld is.
Toen de zitting werd verdaagd riep Nasser Zafzafi met luide stem:” Vrijlating van het land, hef het beleg op op de Riffijnen en de mensen van Zagora, Leve de Rif”, waarop de andere activisten hem luidkeels in koor nariepen!!