De rechtbank van Breda heeft het vonnis van Saïd Chaou tot februari uitgesteld, hij wordt vervolgd voor zijn vermeende betrokkenheid bij internationale drugshandel en corruptie.

De hoorzitting gisteren achter gesloten deuren gehouden. De Marokkaanse Nederlander Saïd Chaou wordt verdedigt door de advocate Inez Weski, een advocate die bekend staat om haar talent en vanwege het verdedigen van diverse zware strafzaken.

Saïd Chaou werd eind juni 2017 aangehouden na twee internationale arrestatiebevelen uitgevaardigd door de Marokkaanse rechtbanken. Marokko verdenkt hem van internationale drugshandel, corruptie en deelname aan een criminele organisatie. Volgens Marokko was hij echter ook betrokken bij de financiering van de maandenlange protesten in de Rif.

Volgens het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie werd Chaou aangehouden voor uitlevering nadat Marokko garanties had gegeven dat hij niet zal worden vervolgd voor zijn politieke activiteiten. Chaou verzet zich tegen uitlevering aan Marokko. Hij twijfelt ernstig aan de garanties die Marokko heeft gegeven. De belofte dat hij niet voor politieke activiteiten zal worden vervolgd, is volgens zijn advocaat waardeloos.