De mimer, tekstacteur en regisseur vond het na vijftien jaar bij verschillende theatergezelschappen gespeeld te hebben tijd voor een eigen toneelgroep. Hij voelt grote noodzaak om een nieuw geluid te laten horen binnen de theaterwereld, dat bevrijd is van alle dogma’s van het correcte politieke denken tot en met die van de gevestigde kunstwereld.

Gaier baarde als beginneling met een van zijn eerste voorstellingen Non Active in 1999 al opzien. De Volkskrant schreef “… de stilte die Gaier durft op te zoeken, en de expressionistische woede waarmee hij die stilte soms doorbreekt, maken iedere seconde van deze solo van levensbelang.” Hij speelde ook lichtere rollen, zoals in Dummie de mummie en speelde de komische keukenhulp in Schnitzelparadijs, waar hij een Gouden Kalf voor ontving.

Na een reeks mime-voorstellingen, zoals de Buikspreekster, Dolores en I hate you more maakte hij de overstap naar meer teksttheater en ging hij in 2008 bij het RO-Theater spelen. Zijn eerste voorstelling was Romeo en Julia. Het NRC Handelsblad schreef over Gaiers rol. “Hij maakt van vechtjas Tebaldo een geestige kwelgeest.” In de bejubelde Ro-voorstelling Branden speelde hij maar liefst zeven rollen. In de zomer van 2014 maakte hij voor het RO het absurdistische Samuari, dat van de Volkskrant vier sterren kregen en tot een van de beste voorstellingen van dat jaar behoorde.

Na deze tocht door theater- en filmland begint de regisseur Theatergroep Landgenoten. TGLandgenoten bestaat volgens de Facebooksite uit onafhankelijke Nederlandse kunstenaars. “Wij voelen de urgentie om onze authentieke stem te laten horen in ons eigen land op dit moment in de geschiedenis.”

De eerste voorstelling van TGLangenoten zal Club Paradise zijn. Voor meer informatie FACEBOOK