Mustafa

Ya Allah Bismillah Allahu Akbar, Een islamitische slogan die vaak wordt gehoord, zo ook op 11 maart toen de Erdogan-volk ging demonstreren voor het Consulaat in Rotterdam. Vertaald betekent het, Oh God, in de Naam van de Barmhartige en de Genadevolle, God is Groot. Over slogans gesproken.
De simplistische demonstranten waren boos. Boos dat hun minister, een afgezant van Erdogan hier niet mocht komen spreken. Leuzen werden geschreeuwd zoals ‘Ya Allah Bismillah Allahu Akbar’, ‘Tayyip Baba’ en het ‘Rabia-gebaar’ door vier vingers in de lucht te houden.

Dat Erdogan de Nederlanders had uitgemaakt voor nazi restanten maakt voor de betogers niks uit zij zijn van mening dat de ‘De vrijheid van meningsuiting wordt beknopt in Nederland’.

Even een geheugen opfrisser voor de DENK stemmende Marokkanen en Turken: Hoe staat met de vrijheid in Turkije?
Gearresteerde journalisten: 162 (hoger dan Iran en China bij elkaar)
Gedetineerden zonder aanklacht: 94.982
Gearresteerd: 47.128
Ontslagen ambtenaren: 134.610
Ontslagen Academici: 7.317
Ontslagen Rechters & OM: 4.272
Gesloten Universiteiten en scholen: 2.099
Gesloten TV & Radio stations: 149

Tevens zijn tussen juli 2015 en december 2016, 2.000 mensen gedood in de strijd tussen het Turkse Leger en de PKK in Zuid-Oost Turkije.

Voor onbeschaafden is educatie, emancipatie, gelijkwaardigheid, diversiteit en vrijheid onbelangrijk, cijfers zijn cijfers en geen mensen.
Hierom kan de Turkse President Erdogan Nederlanders uitmaken voor Nazi gorilla’s, laf en verachtelijk, daarna nog eens schaamteloos liegen dat de genocide op 8 duizend moslims in Srebrenica in 1995 de schuld is van de Nederlanders, zonder enige steun van de onbeschaafden in Nederland kwijt te raken.

Nederlandse trots, de onbeschaafde Denk leider Tunahan Kuzu, nam op vrij huichelachtige wijze afstand van Erdogan. ‘’Hoewel opkomend racisme en zelfs fascisme in Nederland en West-Europa een probleem vormen, wil dat niet zeggen dat alle Nederlanders fascisten zijn’’ aldus Kuzu.