Een 49-jarige Bredanaar van Marokkaanse komaf wordt al geruime tijd belaagd door onbekenden. De ruiten van zijn woning aan De Lepelaar in de wijk Haagse Beemden zijn sinds oktober vorig jaar al diverse malen ingegooid.

Ook de banden van zijn auto werden al een keer lek gestoken.

De man, Mohammed El Youssoufi, zegt geen idee te hebben waarom iemand het op hem gemunt zou hebben. “Het enige wat ik kan bedenken is dat ik Marokkaan ben. Een Marokkaan in een blanke wijk.”

De Bredanaar beschikt over opnames van de belager, gemaakt met een aan zijn woning opgehangen camera. Daarop is een wat ielige jongeman te zien van naar schatting zestien jaar wiens gezicht is afgedekt, die keer op keer toeslaat.

Maar volgens de Bredanaar maakt de politie verder veel te weinig werk van het onderzoek om de dader op te sporen. Hij heeft daarom een klacht ingediend bij het korps Breda.

De politie wil niet ingaan op de beschuldiging van de Bredanaar.Een 49-jarige Bredanaar van Marokkaanse komaf wordt al geruime tijd belaagd door onbekenden. De ruiten van zijn woning aan De Lepelaar in de wijk Haagse Beemden zijn sinds oktober vorig jaar al diverse malen ingegooid.