De Brusselse correctionele rechtbank heeft 7 relschoppers veroordeeld voor de rellen op 11 en 25 november vorig jaar. 5 relschoppers die betrokken waren bij de rellen op 11 november vorig jaar, na de WK-match tussen Marokko en Ivoorkust, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 220 uur. Drie anderen zijn vrijgesproken, waaronder de rapper Benlabel. Voor de rellen op 25 november, toen een betoging aan de Louizalaan uit de hand liep, kreeg één persoon 1 jaar cel met uitstel. Een tweede kreeg een werkstraf van 300 uur.

Voor de Brusselse correctionele rechtbank zijn vandaag 10 relschoppers verschenen, die zich moesten verantwoorden voor de rellen in onze hoofdstad in november vorig jaar. Het gaat enerzijds over de rellen van 11 november aan de Beurs en op de Lemonnierlaan, na afloop van de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal tussen Marokko en Ivoorkust. Anderzijds gaat het om de rellen van 25 november, toen een betoging aan de Louizalaan uit de hand liep.

Voor de rellen van 11 november heeft het parket 8 mensen gedagvaard. 5 mensen die betrokken waren zijn nu veroordeeld tot werkstraffen van 220 uur. Het gaat om iemand die een nachtwinkel heeft geplunderd, iemand die een bestelwagen in brand stak, iemand die de etalage van een meubelzaak vernield heeft en twee jongeren die straatmeubilair vernield hebben en stenen hebben gegooid naar de politie. Drie anderen, waarbij rapper Benlabel, die zogezegd via Facebook had opgeroepen tot de rellen, zijn volledig vrijgesproken. Benlabel vierde alvast zijn vrijspraak, zo is te zien in een Facebookpost.

Voor de rellen van 25 november heeft de correctionele rechtbank 2 relschoppers veroordeeld. Eén van hen kreeg een celstraf van 1 jaar, weliswaar met uitstel. De jongeman had onder meer een verkeersbord gegooid naar een politiecommissaris, en verschillende projectielen gegooid naar een vrachtwagen van de federale politie. Een tweede jongere kreeg een werkstraf van 300 euro. Hij had onder meer een politiecombi vernield en drie voorbijgangers aangevallen.