Een jonge aannemer heeft bij de rechtbank van eerste aanleg in Temara aangifte gedaan van oplichting en machtsmisbruik tegen de vrouw van minister Mustapha El Khalfi van betrekkingen met het parlement en het maatschappelijk middenveld.

Fatima Zahra Baba Ahmed deed in oktober vorig jaar een beroep op de aannemer voor de inrichting van een lokaal van de nationale vrouwenunie van Marokko UNFM. Ze wilde er een delegatie Afrikaanse vrouwen ontvangen.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia deed ze dat in naam van een Marokkaanse prinses. Een contract werd gesloten om het lokaal en de tuin volledig op te knappen. De betaling zou vijftien dagen na het bezoek van de Afrikaanse vrouwen gebeuren.

Maar het geld kwam er nooit. De vrouw van regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi antwoordde niet of kwam met allerlei excuses. Ze vroeg hem zelfs om zijn betaling bij de afdeling van haar man te gaan eisen en vervolgens bij de UNFM. Ze gaf hem uiteindelijk zelf 20.000 dirham, veel minder dan wat was afgesproken en niet eens genoeg om het materiaal te betalen die hij had gebruikt voor de werken.