Een filmpje van een vrouw in Oujda met een bebloed gezicht ging in de afgelopen dagen viraal op internet. De vrouw stelt door een agent op een markt te zijn mishandeld.

De beelden van de gewonde vrouw werden bij het raam van een politiekantoor in Oujda opgenomen. De vrouw zou maandag zijn gearresteerd na een ruzie met een agent op een markt bij Bab Sidi Abdelwahab.

Meerdere getuigen deelden beelden van de aanvaring. In het filmpje van enkele seconden ziet men hoe de vrouw onder het bloed even naar de camera kijkt. Daarna ziet men hoe de agent met geweld probeert te voorkomen dat ze wordt gefilmd door haar gezicht weg te duwen. Op de achtergrond hoort men getuigen vragen om de video te delen.

Na de verspreiding van de beelden heeft de DGSN besloten een onderzoek te starten. Volgens een woordvoerder van de afdeling was de agent op de markt om de openbare ruimte vrij te maken en straatverkopers weg te jagen.

De vrouw zou hebben geprobeerd om de agenten tegen te houden. Ze vroeg hen waarom ze de mensen niet lieten werken. Het gesprek eindigde in een flinke ruzie. Volgens de woordvoerder was er “een misverstand en beweert ze nu dat ze door een agent werd geslagen”.

Het vermeende slachtoffer, de agent en meerdere getuigen werden reeds door de politie gehoord. Het onderzoek loopt nog.