Een 23-jarige vrouw is eerder deze week in Settat overleden tijdens haar bevalling. Ze durfde niet naar het ziekenhuis te gaan uit vrees dat de politie zou worden gewaarschuwd. De baby, gevolg van een buitenechtelijke relatie, overleefde niet.

De vader van het kind verliet haar zodra hij haar zwangerschap vernam. Haar moeder en de rest van haar familie weigerden haar te helpen. De moeder vroeg haar zelfs om thuis te blijven zodat niemand zou merken dat ze zwanger was. Ze droeg negen maanden lang brede kleren en kwam bijna nooit buiten.

Het lukte de jonge vrouw, lid van een muziek troupe, om haar zwangerschap geheim te houden. Enkele dagen geleden moest ze echter met haar collega’s een trouwfeest gaan animeren. Tijdens het feest voelde ze de eerste weeën.

Naar het ziekenhuis gaan bleek voor de jonge vrouw geen optie. Ze vreesde dat het ziekenhuispersoneel de politie zou waarschuwen en besloot daarom helemaal alleen te bevallen. Terug thuis warmde ze water op en legde handdoeken klaar. Terwijl ze dat deed verloor ze het evenwicht en viel…

Enkele uren later ontdekte de moeder het lichaam van de jonge vrouw. Een onderzoek toonde aan dat ze was overleden aan interne bloedingen en dat ook haar baby dood was.