Voorzitter Najim el Houati van de Utrechtse voetbaltopklasser Magreb’90 is opgepakt in Turkije. Daar zit hij vast om uitgeleverd te worden aan Marokko. Dat bevestigt zijn advocaat donderdag Ruud van Boom in het AD.

El Houati werd begin deze week opgepakt tijdens een trip met zijn voetbalclub in Turkse badplaats Antalya. De omstandigheden rond zijn arrestatie zijn onduidelijk. Volgens de krant heeft ook Van Boom nog geen contact gehad met zijn cliënt.

Tahar Ben Houlaid, voorzitter van de zondagtak van Magreb’90, houdt zich vooralsnog stil. Tegen AD zegt hij: “Ik heb veel geruchten gehoord, maar Najim is ook een vriend van me. Er gaan allerlei verhalen. Een jaar geleden is er ook iets gebeurd, maar dat bleek achteraf ook niet te kloppen.”

WITWASSEN
In 2011 en 2012 zat El Houati een half jaar vast op verdenking van witwassen en fraude met onroerend goed. Volgens zijn advocaat is het goed mogelijk dat Marokko hem nu alsnog wil vervolgen voor deze witwaspraktijken met Nederlands crimineel geld in Marokkaans vastgoed. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Marokko.

Bij Magreb ’90 hoeft de aanhouding niet voor problemen te zorgen. “Alles gaat gewoon door,” aldus Ben Boulaid.