Een man die verdacht werd van de seksuele misbruik van een 9-jarige jongen in de regio van Nador is woensdag door de rechtbank vrijgesproken.

De familie van het slachtoffer, bijgestaan door de vereniging “Blijf van mijn kind af” reageerde woedend op het vonnis.

Abdelhadi zou in maart dit jaar in Midar bij Driouch door de 67-jarige man van zijn tante zijn misbruikt tijdens een begrafenis. De vermeende pedofiel woont in België en was na een klacht van de ouders van de jongen gearresteerd. De misbruiken werden medisch bevestigd maar toch werd de man onlangs voorwaardelijk vrijgelaten.

Hassan, de vader van het slachtoffertje, verliet verslagen de rechtbank. Hij vertelde aan HuffPost dat de verdachte na het vonnis de zaal had verlaten, in zijn auto was gestapt en meerdere malen had getoeterd om zijn vreugde te uiten.

“Wat kan ik nu voor mijn zoon doen? Ik kon hem niet beschermen en ik kan hem vandaag niet helpen.”, zegt Hassan met tranen in de ogen.

Najia Adib, voorzitster van de vereniging “Blijf van mijn kind af” belooft nieuwe stappen te ondernemen. “Ik zal doorgaan, ik zal voor hem vechten. Dit vonnis is niet het eindpunt van dit drama.”, aldus de activiste.