De Duitse voetbalclub SC Freiburg heeft haart contract met de voetballer Yassin Abdessadki ontbonden. Dit was nadat deze beschuldig werd van het stelen van enkele shampooflesjes in het hotel waar hij met zijn club in de stad Kohn verbleef.

Volgens de Duitste krant Bild zou de voetballer van Marokkaanse komaf zonder enkele waarschuwing zijn ontslagen. Wel zou de voetballer begin dit jaar voor fraude zijn veroordeeld en 3 jaar geleden is de voetballer beschuldigd het stelen van een auto en het exporteren hiervan.

Volgens de directeur van de club Dirk Dufner kon hij de daad niet ongestraft laten omdat de speelt zich eerder als voorbeeld voor anderen presenteerde. Volgens Dufner heeft de club het recht het contract te ontbinden zonder dat dit enig financiële consequenties heeft voor de club.

De zaakwaarnemer van Abdessadki heeft het handelen van de club flink bekritiseerd en de club gevaagd het besluit te herzien. Volgens de zaakwaarnemer zou de voetballer de shampoo uit de kamer naast zijn kamer hebben genomen omdat de shampoo in zijn kamer op was.

Yassin Abdessadki die in de meeste wedstrijden van dit seizoen voor de club is uitgekomen en goede prestaties heeft geleverd heeft aangegeven dat hij niets begaan heeft wat deze afstraffing behoeft en dat hij nog steeds voor de club wil uitkomen om deze uit de reeks van wanprestaties wil halen.