Rochdi Achenteh heeft donderdagavond zijn debuut gemaakt voor het nationale team van Marokko. De linksback van Vitesse kreeg in het oefenduel met Benin 10 speelminuten. Ook Zakaria Labyad van Vitesse viel in.

Marokko won het oefenduel met 6-1. Zondag wordt er opnieuw geoefend in Agadir, dan is Zimbabwe de tegenstander. Labyad, die wordt gehuurd van Sporting Portugal, werd ook vorige maand geselecteerd, maar de Utrechter besloot destijds niet te gaan. „Ik was niet fit en daarom heb ik afgebeld. Nu ben ik topfit. Het is een eer om voor je land uit te komen.”

Labyad viel in het thuisduel met SC Heerenveen op 20 september uit met een hamstringblessure. Het herstel duurde langer dan verwacht. „Ik had last van mijn rechterhamstring. Voor een verrekking van de hamstring staat tweeënhalve week herstel, maar het duurde bijna zes weken. Na een maand kwamen we er pas achter dat het probleem eigenlijk in mijn rug zat. Twee weken lang heb ik elke dag veel oefeningen gedaan. Nu ben ik pijnvrij.”

Labyad is te spreken over de nieuwe bondscoach Badou Zaki. „Ik heb wekelijks telefonisch contact met hem. Hij spreekt vertrouwen in mij uit en daar ben ik hem erg dankbaar voor.”

Een jaar geleden speelde Labyad zijn laatste interland. Hij is blij, ook voor Achetenh. Afgelopen zondag, na het gelijkspel met Feyenoord, keek hij al vooruit naar het mogelijke debuut van zijn ploeggenoot. „Een bijzonder moment voor Rochdi. Ik denk ook dat hij het heeft verdiend, als je kijkt naar zijn laatste wedstrijden bij Vitesse.”