Wat voel je je, Nederlander of Marokkaan ?

Wij zijn Marokkanen en zullen dat ook blijven.
Wij zijn Nederlanders in geografische zin.
Michiel de Ruyter is niet mijn held.
Wij hebben andere helden.
Wij hebben een andere culturele, historische en religieuze achtergrond dan die van de Nederlanders.

Een Jood blijft een Jood waar dan ook.
Marokkanen hebben 800 jaar in Spanje geleeft en tot op de dag van vandaag worden ze nog steeds niet beschouwd als Spanjaarden maar als Marokkanen (toendertijd Moren/Saracenen genoemd; Marokkanen hebben verschillende namen gekend door de geschiedenis heen) en door de Spanjaarden wordt de ‘Reconquista’ nog steeds beschouwd als de verdrijving van Marokkanen naar hun ‘eigen land’ ondanks hun aanwezigheid voor bijna een millenium.

Joden wonen duizenden jaren in Europa maar worden tot op de dag van vandaag nog steeds niet gerekend als onderdeel van de inheemse bevolking maar worden nog steeds beschouwd als Joden en niet als Nederlanders of Fransen of etcetera.
Dan kom je bij het volgende punt, de Joden willen gezien worden als Joden op de eerste plaats omdat zij daarmee nadruk leggen op hun identiteit, let goed op; omdat ze daar trots op zijn.

Maar hoe willen de Marokkanen gezien worden ? Als Nederlander of als Marokkaan. Ik wil als Marokkaan gezien worden omdat ik bewust ben van mijn historische achtergrond.
Hoezo durven wij te denken dat wij Nederlanders zijn terwijl we hier pas 40 á 50 jaar wonen in dit land. Je bent pas een Nederlander als je bij wijze van spreken Jan of Linda heet en blond haar hebt en je ouders en voorouders dat ook waren.

Begrijp me niet verkeerd. Voor diegene die Marokkaan zijn en hier geboren werden, geldt volledig burgerschap en zijn net zoveel burger als de ‘Hollander’ en hebben dezelfde rechten alleen wat betreft het etnische/culturele/historische/religieuze dus in feite zijn complete identiteit is die van een Marokkaan. Dan heb je het volgende, een Marokkaanse burger van Nederland.

Feit blijft dat je een Marokkaan bent en blijft, je mag je voelen zoals je wilt; voor mij part mag je je Chinees voelen maar ben je dat dan ook ? Nee is de antwoord.

Is dat negatief dan, dat we niet en niet zullen beschouwd worden als Nederlanders ?

Nee helemaal niet.
Want het is juist de truc om jezelf te accepteren en bewust te zijn van je eigen achtergrond en deze feiten te omarmen.
Wie zijn de Marokkanen, waar komen ze vandaan, wat hebben ze voor elkaar gekregen in de geschiedenis en wat hebben ze achtergelaten in de geschiedenis ?
Wanneer men bewust is van wie hij/zij is dan zal men ook een stuk vrede hierin vinden.
Als iedereen zijn eigen identeit kan omarmen dan zal men elkaar ook met meer respect behandelen en accepteren, wetende dat elk persoon een unieke achtergrond heeft, een achtergrond die respect verdient.

Je moet je voorstellen; een Nederlander; afstammeling van het volk van Oranje en Michiel de Ruyter die omgaat en vrienden is met een Marokkaan; afstammeling van het volk van Averroes (Ibn Rushd – Door sommigen beschreven als de grondlegger van het secularistisch gedeachtegoed West-Europa en als “één van de spirituele vaders van Europa” ) en Ibn Battuta (een van s’werelds grootste reizigers uit de 14e eeuw wiens reizen meer dan 121.000 km bedragen (dat was niet met de auto of de vliegtuig) en recordhouder voor bijna 500 jaar; pas in de ‘industriele tijdperk’ zou dit record verbroken worden) met Tarik ibn Ziyad (die verlichting en een echte renaissance voor Europa met zich meebracht, denk aan de universiteiten en ziekenhuizen die toen in Europa werden geintroduceerd) en Dreses (Muhammed al Idrisi – cartograaf/geograaf/botanicus/egyptoloog en reiziger wiens wereldkaarten en mappen Christopher Columbus, Vasco da Gama, Ibn Battuta en Ibn Khaldun zouden hebben geinspireerd).

Dan wil ik met mijn standpunten tot de volgende conclusie komen:
Wees trots op wie je bent, wat je bent en waar je vandaan komt en gooi dit nooit en nooit weg door jezelf toe te schrijven aan een ander volk want dit is verraad naar jezelf toe.
– Leef bewust en ken jezelf –