Het gaat hard voor Zakaria Bakkali. De Marokkaanse Belg van amper 17 ontpopte zich de voorbije weken tot dé verrassing bij PSV Eindhoven, werd donderdag opgeroepen voor de oefeninterland van de Rode Duivels tegen Frankrijk (14/8) en vertolkte zaterdag met drie prachtige doelpunten de hoofdrol in het Eredivisieduel tegen NEC (5-0).

Drie doelpunten om duimen en vingers af te likken, maar vooral de derde was een echt pareltje. Bakkali kapte twee NEC-spelers uit en schoot de bal in de verste hoek. Bekijk de drie treffers onderaan.

Bakkali geniet met volle teugen van zijn doorbraak. ‘Ik ben gewoon blij, volgens mij heb ik het goed gedaan. Het gaat snel met me, maar het is leuk om mee te maken’, zei hij voor de tv-camera’s. ‘Voor mij is voetbal een spel. Iedereen zegt dat ik met twee benen op de grond moet blijven staan en dat doe ik ook. We hebben een goed team met veel jonge spelers, dat kan meedoen om de titel. Of ik blijf? Ja, ik speel dit jaar voor PSV.’ (KVDA)