Een man beschuldigd van het verkrachten van een 3-jarig meisje in Casablanca werd veroordeeld tot slechts twee maanden celstraf.
De tragische gebeurtenis vond begin juli plaats toen het kleine meisje met haar 1-jarige zus en haar 7-jarige neefje buiten hun huis in Oulfa, een wijk in Casablanca, aan het spelen was.

Het meisje werd van buiten haar voordeur ontvoerd door de man.

Bij haar terugkeer, zag een tante van het meisje dat haar gezicht was verbrijzeld, maar ging er van uit dat dit was gebeurd tijdens het spelen. Het slachtoffer zelf zweeg in eerste instantie verder ook over de gebeurtenis en had haar tante niet verteld dat ze was verkracht. In plaats daarvan vertelde ze haar tante dat ze met haar “oom” was gaan spelen, een man die om de hoek een naai winkel had.

Toen de moeder later de luiers van haar kindje was gaan verschonen, ontdekte ze andere blauwe plekken op de dijen van het kleine meisje en bloed in haar luier. Het slachtoffer werd ondervraagd door haar moeder waarna het kind uiteindelijk de waarheid opbiechtte.

Het kleine meisje werd naar het Harouchi Children’s Hospital gebracht, die officieel de verkrachting bevestigde. Het ziekenhuis nam onmiddellijk actie en bracht drie instanties op de hoogte van het voorval. De keuringsarts, de sociale diensten en een psycholoog.

Na een politie onderzoek en een forensisch onderzoek werd de dader, een 55 jarige vader van drie kinderen, gearresteerd en veroordeeld tot twee maanden celstraf.

Een tweede zitting is gepland op 13 oktober. De familie vreest echter dat de verkrachter zal worden vrijgelaten omdat de familie door gebrek aan geld geen advocaat heeft kunnen nemen.