Femke Lucas en Sam Bruijs uit Bergen op Zoom, die dagenlang spoorloos waren en zaterdag werden teruggevonden in het Portugese Albufeira, waren bij een 34-jarige Nederlandse Marokkaan die in Albufeira verblijft. Dat meldt de politie.
Volgens de Portugese media liep er al een arrestatiebevel tegen deze 34-jarige man, die samen met de twee meisjes werd aangehouden. Volgens een bericht van de Portugese Gerechtelijke Politie zou er geen bewijs zijn dat Lucas en Bruijs onvrijwillig naar Portugal zouden zijn afgereisd. “We hebben ze op camerabeelden gezien en toen waren ze steeds met zijn tweeën”, laat politiewoordvoerster Mireille Aalders weten.

Onttrokken aan ouderlijk gezag
De Nederlandse politie laat weten dat de aangehouden man ervan wordt verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders

Verhouding
Femke en Sam verdwenen dinsdagochtend. Vanaf Eindhoven Airport zouden ze het vliegtuig hebben genomen naar de Spaanse stad Málaga. Later zouden ze ook in Marbella zijn geweest.

De politie kwam de zestienjarige meiden op het spoor na een tip van een Nederlander in Albufeira. Nadat hij hen met de man had gesignaleerd, nam hij direct contact op met de politie. De verhouding tussen de meiden en de man is niet duidelijk. Aalders: “Daar willen we hen alledrie graag over spreken.”