Meerdere verantwoordelijken van Facebook bezochten onlangs Marokko waar ze ontmoetingen hadden met de voorzitter van het agentschap voor de bescherming van persoonsgegevens CNDP.

Omar Seghrouchni sprak met de verantwoordelijken van het sociale netwerk over maatregelen die moeten worden getroffen om de persoonlijke gegevens van Marokkanen beter te beschermen.

In een verklaring stelt het CNDP te hebben gevraagd dat de gegevens van Marokkaanse burgers in landen worden opgeslagen waarvan het agentschap oordeelt dat ze betrouwbaar zijn wat betreft de bescherming van persoonsgegevens.

Ook werd aan Facebook gevraagd om maatregelen te treffen om klachten die bij de CNDP binnenkomen over onder meer identiteitsdiefstallen, schending van het privé-leven of het imago of nog het vergeetrecht, op een meer doeltreffende manier te behandelen, ook op WhatsApp en Instagram.

Er werd eveneens gesproken over de bescherming van kinderen en tieners in Marokko, accounts van overleden mensen enz. Meerdere andere meetings staan in de komende maanden gepland.