Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Brabantse Kunst en Cultuur Centrum op donderdag 27 maart, ontving Mohamed Benzakour de E. du Perronprijs. Mohammed Benzakour, een Nederlandse schrijver van Berberse afkomst, heeft de cultuurprijs gewonnen voor zijn boek Yemma. Tijdens het cultuurfestival Tilt in Tilburg, enkele dagen eerder, werd bekend gemaakt wie van de genomineerden zich de winnaar mag noemen.

Benzakour beschrijft in zijn boek hoe hij zijn moeder langzaam ziet afglijden na een herseninfarct en hoe zij volledig afhankelijk werd van zorg. De jury die Benzakour koos tot winnaar beargumenteerde dit met: “In rake beelden wordt een zorgwereld geschetst die nog niet op de hoogte lijkt te zijn gebracht van de culturele diversiteit in Nederland”.

De E. du Perronprijs wordt sinds 1986 uitgereikt aan mensen of instellingen die door “een cultuuruiting in brede zin” op een positieve manier bijdragen aan de multiculturele samenleving. Op 27 maart zal Benzakour de prijs ontvangen, welke een geborduurde sjaal en 2500 euro betreft.