In de Marokkaanse stad Marrakech zitten twee minderjarige meisjes al bijna een week opgesloten omdat ze homoseksueel gedrag hebben gesteld. De meisjes werden betrapt toen ze elkaar aan het zoenen waren, zo meldt een Marokkaanse ngo.
De 16-jarige Sanaa en de 17-jarige Hajar werden donderdag gearresteerd door de politie van Marrakech, zegt Omar Arbib van de mensenrechtenorganisatie Association marocaine des droits humains. “Ze werden betrapt op het dak van een huis in de wijk Hay Mohammadi toen ze elkaar zoenden en omhelsden. Iemand heeft foto’s genomen en heeft ze naar de familie gestuurd. Een van de familieleden heeft de politie verwittigd”, aldus Arbib.

“De twee meisjes werden nog dezelfde dag gearresteerd. Na 48 uur werden ze voorgeleid voor het parket”, klinkt het nog. Vrijdag zullen de tieners voor hun ‘misdaad’ voor de rechter moeten verschijnen. “We hebben een advocaat aangesteld om hen te verdedigen”, zegt Arbib nog.

De twee worden berecht op basis van artikel 489 van het strafwetboek, dat “ontuchtige en tegennatuurlijke daden met een individu van hetzelfde geslacht” strafbaar maakt. De meisjes riskeren een celstraf van zes maanden tot drie jaar