Het lot wilde dat het laatste en twaalfde slachtoffer van de terreuraanslag tegen de redactie van het tijdschrift Charlie Hebdo zelf moslim is en vernoemd is naar de profeet. Het gaat hier om de Marokkaanse agent Ahmed Marabet. hij geraakte in een vuurgevecht met de twee schutters toen zij uit de redactie kamer vertrokken.

In koelen bloede
Volgens een bron van NBC News zat Marabet op de achterband van de politiewagen toen ze de schutters klemreden. Toen de politiewagen onder vuur werd genomen reed deze achteruit. Hierna stop de politieauto en stormde Marabet op de schutters. Marabet werd vervolgens waarschijnlijk in het been geraakt om vervolgens in koelen bloede door het hoofd geschoten te worden. Dit was tevens de enige moord waarvan beelden op het internet verschenen.

Goedlachse betrokken man
Marabet was getrouwd maar had geen kinderen. Op de foto’s die nu van hem circuleren, staat een goedlachse opgewekte man. Een betrokken agent, zeggen zijn collega’s in koor. “We zijn allemaal zeer geschokt”, reageerde de secretaris van de politievakbond SGP, Rocco Contento, gisteren op Marabets gefilmde dood. De politieman, die actief was in de personeelsraad, maakte deel uit van een speciale brigade die op de fiets patrouilleert in het elfde arrondissement.