Foto: gva (Adil El Arbi en Bilall Fallah)

Adil El Arbi en Bilall Fallah mogen dan wel broeden op een project rond Syriëstrijders, hun eerstvolgende film wordt waarschijnlijk Patser, een gangsterverhaal in het Marokkaanse drugsmilieu in Antwerpen.

Terwijl hun nieuwe film Black vorige week nog prijzen won in Toronto en Oostende en op 11 november in de Vlaamse zalen landt, krijgt het volgende project van ‘Slimste Mens’ Adil El Arbi en zijn voormalige studiegenoot Bilall Fallah al vorm.

In die volgende film, met werktitel Patser, wordt Antwerpen het decor. “Het scenario is losjes gebaseerd op de zogenaamde Mocro-oorlog tussen verschillende drugsbendes, die enkele jaren geleden vanuit Nederland naar Antwerpen overwaaide”, zegt Hendrik Verthé van A Team Productions, dat de film produceert.

“Het verhaal wordt dat van vier Marokkaanse vrienden die rijk willen worden en een graantje proberen mee te pikken van de grote onderwereldjongens.”

Turtlebende
De kiem van het filmverhaal zit in de lotgevallen van de beruchte Antwerpse Turtlebende, een Borgerhoutse groepering van criminelen van Marokkaanse origine die volgens speurders begonnen als straatboefjes maar uitgroeiden tot echte spelers in het drugsmilieu. De opnames zouden begin 2017 starten.