1. Mohammad VI

m6 AmazighTimes
Mohammed VI is de huidige koning van Marokko en hij bekleedt de functie sinds de dood van zijn vader koning Hassan II sinds 1999. Hij heeft 35% belang in SNI (Société Nationale d’Investissement) en belangen in andere bedrijven zoals, Attijariwafa bank, suikerproducent Cosumar en Danone. Met een nettowaarde van US $ 5.7 miljard is de Koning van Marokko de rijkste.

2. Aziz Akhannouch

aziz-akhannouch-family-1

Aziz Akhannouch is een zakenman en de huidige minister van Landbouw van Marokko. Hij is de grootaandeelhouder van de “Akwa Group”, een miljarden onderneming die belangen heeft in de gas- en chemische producten en aardolie die openbaar worden verhandeld door dochterondernemingen zoals Maghreb Oxygene en de Afriquia Gas. Met een nettowaarde van US $ 1.44 miljard  is hij gerangschikt op de tweede plaats in de lijst van top 10 rijkste politicus van Marokko

3. Miloud Chaabi

miloud-chaabi-1

Miloud Chaabi is de Marokkaanse politicus en zakenman, Hij is de oprichter en eigenaar van de Ynna Holdings die zich bezighoudt met hotels, vastgoedontwikkeling en in actief is in de supermarkt branch. Met een nettowaarde van US $ 1.3 miljard is hij gerangschikt op de derde plaats in de lijst van top 10 rijkste politicus van Marokko.

4. Moulay Hafid Elalamy

moulay-hafid-elalamy-1

De Marokkaanse zakenman en politicus is de eigenaar van de Saham Group en  diende als minister van Handel en Industrie. Moulay Hafid geschatte netto waarde is US $ 620 miljoen en hij is gerangschikt op nummer 4 in de lijst van de top 10 rijkste politicus van Marokko.

5. Mustafa Ramid

mustafa-ramid

Mustafa Ramid is advocaat, mensenrechten activist en politicus. Hij is de huidige minister van Justitie en Vrijheden in het kabinet van Abdelilah Benkirane sinds januari 2012. Mustafa Ramid geschatte netto vermogen is  US $ 600 miljoen en hij is gerangschikt op nummer 5 in de lijst van top 10 rijkste politici van Marokko.

6. Abdelilah Benkirane

abdelilah-benkirane

Abdelilah Benkirane is premier en het hoofd van de regering sinds 2011. Abdelilah Benkirane geschatte netto vermogen is US $   565  miljoen en hij is gerangschikt op nummer 6 in de lijst van top 10 rijkste politici van Marokko.

7. Asma Chaabi

asma-chaabi

Asma Chaabi is de huidige burgemeester van de Essaouria. Ze is de dochter van Marokkaanse zakenman en politicus Miloud Chaabi die de eigenaar is van Ynna Holdings. Asma Chaabi geschatte netto vermogen is US $ 500 miljoen en ze is gerangschikt op nummer 7 in de lijst van top 10 rijkste politici van Marokko

8. Moncef Belkhayat

moncef-belkhayat

Moncef Belkhayat is de Marokkaanse politicus en politiek gelieerd aan de politieke partij van de Nationale Rally van onafhankelijken. In het verleden was hij als minister van Jeugd en Sport in de regering Abbas El Fassi in 2009. Moncef Belkhayat geschatte netto vermogen is US $ 425 miljoen en hij is gerangschikt op nummer 8 in de lijst van top 10 rijkste politici van Marokko.

9. Taieb Fassi Fihri

taieb-fassi-fihri

Taieb Fassi Fihri is politicus en was de minister van Buitenlandse Zaken van Marokko tussen 2007-2012 in het kabinet van de minister-president van Abbas el Fassi. Taieb diende ook als adviseur van de koning van Marokko Mohammed VI. Taieb Fassi Fihri geschatte netto vermogen is US $ 300 miljoen en hij is gerangschikt op nummer 9 in de lijst van de top 10 rijkste politici van Marokko.

10. Abbas El Fassi

abbas-el-fassi

Abbas El Fassi is de voormalige premier van Marokko en geserveerd van september 2007 tot november 2011. Eerder was hij de Minister van Volkshuisvesting, Minister van Sociale Zaken en Ambachten, ambassadeur in Tunesië, ambassadeur van de Arabische Liga , ambassadeur in Frankrijk en de minister van professionele opleiding en werkgelegenheid. Abbas-El-Fassi geschatte netto vermogen is US $ 275 miljoen en hij is gerangschikt op nummer 10 in de lijst van top 10 rijkste politici van Marokko.