De gesubsidieerde meel vol met schimmel en wormen werd regelmatig op de lokale markt verkocht.

In de landelijke gemeente Ait Fawin (provincie Al Hoceima), is een groot depot met honderden zakken met meel onverwacht bezocht door een gezamenlijke delegatie van lokale autoriteiten van de Al Hoceima-regio, elementen van de Koninklijke Gendarmerie en gezondheidsdiensten. En met goede reden, er waren veel klachten van mensen die aangaven dat het meel is besmet met o.a. schimmel en wormen. De meel werd regelmatig door de molenaars op de lokale markt aan hen verkocht.

De administratieve, veiligheids- en gezondheidsautoriteiten hebben afgelopen dinsdag een verrassingsbezoek brachten en de bewaker van het pand dwongen het depot te openen. Hierna ontdekten ze meer dan vijfhonderd zakken meel die ongeschikt zijn voor consumptie.

Erger nog, dit meel wordt gesubsidieerd door het compensatiefonds en geleverd aan molenaars om te verkopen tegen prijzen die betaalbaar zijn voor lokale consumenten. Maar deze molenaars, ondanks dat de houdbaarheidsdatum verlopen was en de meel niet meer ongeschikt was voor consumptie, bleven dit verkopen, met als enige doel hun zakken te vullen.