Bij een frontale botsing tussen een vrachtwagen en een bus vol jonge atleten in Marokko zijn minimaal 33 en mogelijk 40 doden gevallen. Het zou voornamelijk gaan om kinderen. Volgens lokale media zijn ook drie tot negen gewonden gevallen, die naar het ziekenhuis zijn gebracht, meldt persbureau AP.

De botsing gebeurde vanochtend rond 7.00 uur vlakbij de stad Tan-Tan in het zuiden van Marokko. De vrachtwagen ontplofte en zette ook de bus in lichterlaaie.

In de bus zaten veertien kinderen van 10 tot 14 jaar oud, die mee hadden gedaan aan het nationale kampioenschap voor kinderen van sportopleidingen.

Volgens een getuige zouden slechts drie jonge atleten het ongeluk hebben overleefd. De jonge sporters waren op pad met drie begeleiders en werden gezien als toptalenten binnen de Marokkaanse sportwereld. De atleten komen volgens lokale media uit de stad Bouznika in het noorden van het land en uit Laayoune, meer in het zuiden van Marokko.

De minister van Transport, Najib Boulif, bevestigt dat er zeker dertig doden zijn gevallen. Het ministerie van Volksgezondheid zou inmiddels tegen Medias24 hebben verklaard dat het dodental is opgelopen tot 40. De meeste doden vielen bij de brand die na de botsing uitbrak in de bus.

,,We hebben meerdere volledig verbrande lichamen”, zegt Benmane Fadli van het ministerie van Transport. ,,De autoriteiten hebben contact met het busbedrijf om de slachtoffers te identificeren.”

Vaak ongelukken
Er gebeuren de laatste jaren steeds meer verkeersongevallen in Marokko, waar het gebruik van auto’s de afgelopen vijftien jaar is verdubbeld. Volgens officiële statistieken vallen elke dag tien doden in het verkeer in het land. Hoewel er goede snelwegen liggen tussen de grote steden in het land, moet de rest van het land het doen met twee wegen die in slechte staat verkeren.

Onderstaande video is mogelijk gemaakt vlak na het ongeluk.