Verschillende Marokkaanse bronnen melden dat er afgelopen weekend een ontmoeting is geweest tussen Saint-Etienne rechtsbuiten Ousamma Tannane en assistent-bondscoach Mustapha Hadji.

Een oproep voor het tweeluik Kaapverdië – Marokko zou dan ook mogelijk in het verschiet liggen. Aan het einde van vorig kalenderjaar werd het switch-verzoek van Tannane goedgekeurd door Wereldvoetbalbond FIFA. Tannane switchte van de Nederlandse voetbalnationaliteit (officiële duels gespeeld met Jong Oranje ter gelegenheid van EK U21-kwalificatie)naar de Marokkaanse.Naar de regels van de FIFA is switchen van voetbalnationaliteit slechts één keer mogelijk, wat betekent dat Tannane definitief Marokkaans-international is en nooit meer voor een Nederlands vertegenwoordigende ploeg kan uitkomen.

Behalve een gesprek met Tannane heeft Hadji ook met Olympique Marseille middenvelder Abdelaziz Barrada gezeten. Een gesprek met de 19-jarige Youssef Ait Bennasser van AS Nancy (in de belangstelling van Atlético Madrid, Arsenal en AS Monaco) is nog aanstaande.

Atlas-Lions