Adel Taarabt werd woensdag gepresenteerd bij AC Milan. De Marokkaanse aanvallende middenvelder komt direct met een opvallende uitspraak.

Taarabt (24) wordt de rest van het seizoen gehuurd van Queens Park Rangers. Het afgelopen halfjaar kwam hij zonder veel succes uit voor Fulham. In Engelse media werd Taarabt vaak omschreven als iemand met een lastig karakter.

Geen moeilijke jongen
“Ik heb geen moeilijk karakter”, reageert de Marokkaan bij zijn presentatie. “Maar sommige mensen vinden het lastig als iemand direct en oprecht is. In de voetbalwereld worden types als ik niet altijd gewaardeerd.”

De dribbelaar weet wel waar de verhalen vandaan komen. “Aan de andere kant ben ik wel wat speels, en mijn houding is in de media negatief omschreven.”

Marokkaanse Balotelli
Bij Milan gaat hij echter voor een schone start. “Ik zal van iedere selectiespeler een vriend zijn. Toen ik hoorde van de interesse van Milan dacht ik gelijk: Ze hebben de Italiaanse Balotelli al, maar nu krijgen ze de Marokkaanse Balotelli erbij.”

De international kijkt uit naar de samenwerking met Super Mario. “Ik kan niet wachten om hem beter te leren kennen en vrienden met hem te worden.”

Een idool is Balotelli echter niet. “Nee, ik heb één idool en dat is Zinedine Zidane. Ik ben net als hij opgegroeid in Marseille. Ik ben ook een trequartista (aanvallende middenvelder, red.) en speel het liefst centraal. Maar aan de zijkant kan ik ook uit de voeten.”