Een groot bronzen beeld van de Amazigh-koning Massinissa , 238 v.Chr.-148 v.Chr., Is opgericht in Algiers, de hoofdstad van Algerije.

De burgemeester van Algiers, Abdelhakim Bettache, zei dat het standbeeld, dat ongeveer 60k kostte, het resultaat is van drie jaar werk van drie afgestudeerde kunstenaars van de Algerijnse School voor Schone Kunsten.

Het idee voor het beeld kwam ongeveer drie jaar geleden door de secretaris-generaal van de hoge commissie voor de promotie van Amazigh Culture, die het snel kreeg goedgekeurd door de burgemeester van Algiers, Abdelhakim Bettache toegevoegd.

Massinissa was de eerste koning van Numidia. Een angstaanjagende Amazigh-jager en onderhandelaar. Tijdens zijn jongere jaren vocht hij in de Tweede Punische Oorlog,  (ook genoemd de ‘Hannibalse Oorlog) eerst tegen de Romeinen als bondgenoot van Carthago en later van partij verwisselend. Met Romeinse steun verenigde hij de oostelijke en westelijke Numidische stammen en stichtte hij het grote koninkrijk Numidia.