Stagewerkzaamheden

De stagiair(e) ondersteunt de Economische Afdeling bij haar reguliere werkzaamheden. Daarbij valt te denken aan het deelnemen aan beurzen en conferenties, het organiseren van seminars en business events en het schrijven van nieuwsberichten. Hij/zij zal actief worden ingezet voor de organisatie van het Nederlandse programma en van inkomende en uitgaande missies.
Daarnaast krijgt de stagiair(e) in overleg met het hoofd van de Economische Afdeling een onderzoeksopdracht. De thema’s van deze opdracht kunnen bijvoorbeeld zijn: buitenlandse investeringen in Marokko in kaart brengen, marktonderzoek doen van opkomende sectoren die kansen bieden voor het Nederlandse bedrijfsleven, of het zoeken naar economische kansen in Marokko voor de Marokkaanse diaspora in Nederland.

De stagiair(e) wordt begeleid door het hoofd van de Economische Afdeling en werkt nauw samen met de overige medewerkers van de Economische Afdeling op de ambassade in Rabat en het consulaat in Casablanca.

De stageperiode loopt van 1 februari 2017 tot 31 juni 2017.

Wat bieden wij?
Dé kans om kennis te maken met de werkzaamheden van het ministerie van Buitenlandse zaken en met het werken op een ambassade. Je komt terecht in een team van enthousiaste mensen, zowel ambassadebreed als binnen de economische afdeling.

Bovendien is het klimaat in Marokko aangenaam, biedt Rabat een prettige leefomgeving en kun je vanuit Rabat talloze weekendtripjes maken naar andere mooie plaatsen in Marokko.

Stagevereisten

De stagiair(e), die in ieder geval cultureel sensitief is en van aanpakken weet, vragen we minimaal over de volgende kwalificaties te beschikken:

In het bezit van de Nederlandse nationaliteit
In laatste fase van de studie (HBO of WO), bijvoorbeeld Economie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Communicatie (de precieze studierichting is van ondergeschikt belang, zolang de kandidaat maar aantoonbare affiniteit heeft met internationale handel)
Goede communicatieve vaardigheden
Bruikbare kennis van ICT
Goede beheersing van het Frans, naast het Nederlands en het Engels
Bij voorkeur heeft de stagiair al ervaring opgedaan in een commerciële omgeving
Algemene voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

De Nederlandse ambassade in Rabat

Voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Rabat zie:

www.mfa.nl/rab en www.facebook.com/Pays-Bas.Rabat

Meer weten en/of solliciteren

Sollicitaties, met curriculum vitae en motivatiebrief, kunt u vóór maandag 5 december indienen per e-mail naar het adres RAB-EA@minbuza.nl, o.v.v. ‘Stage’. De motivatiebrief kan gericht worden aan mevr. Anneloes Schueler. Ook voor vragen kunnen belangstellenden op dit adres terecht.