Soliman Shahid uit Breda is een man met een missie. Hij heeft er zijn zinnen op gezet om Mohamed Choukri terug te vinden. 

Die man is al 24 jaar spoorloos en verbleef jarenlang illegaal in Nederland. Hij had wel werk en gebruikte zoals veel illegalen valse papieren. Shahid is nu op zoek naar de oudste zoon van Lahbib en Lwazna Choukri die in het Marokkaanse Rifgebergte wonen. Vader Lahbib is 82 jaar en heeft niet lang meer te leven. Bij een bezoek aan het echtpaar hoorde Soliman Shahid dat Lahbib graag wil weten hoe het met zijn oudste zoon gaat voordat het voor hem te laat is. Shahid zet nu alle zeilen bij om uit te vinden wat er met de begin jaren negentig vertrokken man, die inmiddels vijftig jaar moet zijn, is gebeurd.

Thuisfront
Shahid is een actie begonnen op Facebook in de hoop dat iemand weet waar Mohamed is. In het begin had die sporadisch nog conact met het thuisfront maar dat is sinds februari 1992 niet meer gebeurd. Ook heeft hij een oproep gedaan op een Marokkaanse website in Nederland en hij heeft de Marokkaanse ambassadeur in Nederland benaderd. Via hem kwam hij erachter dat Mohamed in ieder geval nooit als illegaal het land uitgezet is. Verder is er bij de politie aangifte gedaan van de vermissing.