De vermeende seriemoordenaar in de Souss-regio werd afgelopen dinsdag gearresteerd.
Elementen van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) arresteerden dinsdagnacht in Imentanout een vijftigjarige man die ervan verdacht wordt de gezochte seriemoordenaar te zijn. De vermeende seriemoordenaar is een voormalige gepensioneerde soldaat en zelf dakloos, meldt de krant Al Massae vandaag.

Volgens de krant kwam de politie in actie na een telefoontje van een verkoopster in een lokaal supermarktje. De verkoopster bood de verdachte een maaltijd aan, waarna hij uit zichzelf vertelde over de misdaden die hij zouden hebben gepleegd. Gehoord door de politieonderzoekers, erkende de beschuldigde de moorden zonder het aantal slachtoffers prijs te geven.

De seriemoordenaar heeft tot nu toe acht daklozen gedood door middel van een steen tegen het hoofd van de slapende slachtoffers te slaan. De acht moorden werden gepleegd tussen december 2017 en maart 2018. Het laatste slachtoffer viel donderdag 1 maart in Inezgane.

Het dagblad Ahdath Al Maghribia schrijft echter vandaag dat er mogelijk meer dan acht slachtoffer zijn. De onderzoekers zouden zijn geïnteresseerd in twee moorden die onlangs in de buurt van Marrakech hebben plaatsgevonden. Ze vonden respectievelijk plaats op 24 november en 20 februari en de moordwijze is vergelijkbaar met die van de acht bevestigde slachtoffers die in de Souss-regio zijn gevonden.