Op 30 januari is de SMN Jong Rolmodel Award 2013 uitgereikt aan Fouad Sakka tijdens het benefietgala dat SMN Jong heeft georganiseerd.

De SMN Jong Rolmodel Award is er voor toonaangevende Marokkaanse Nederlanders die een motiverend en inspirerend voorbeeld zijn voor jongeren.

Fouad Sakka uitgereikd zette in 2009 het project ‘Hulpmiddelen in Tazaghine en omgeving’ op. Het doel van dit project was gehandicapten in Marokko voorzien van hulpmiddelen, zoals rolstoelen en krukken. Fouad die zelf met een fysieke beperking leeft, heeft zelf ervaren dat het in Marokko niet altijd gemakkelijk is voor minder validen.

In december 2010 voerde hij het project ‘Gehandicapten zonder Grenzen’ uit, waarbij hij 50 hulpbehoevenden heeft kunnen voorzien van materiaal. Dit project kreeg vervolg in oktober 2012. Hierbij werden 125 mensen voorzien. Fouad vindt het heel belangrijk om zijn project voort te blijven zetten en zoveel mogelijk mensen, die er niet voor hebben gekozen te zijn zoals ze zijn, te geven waar ze recht op hebben: een menswaardig bestaan waarin zij zelfstandig kunnen functioneren.

Vorig jaar werd de award aan model Gyzlene Kramer- Zeroual uitgereikd.

 Lezersactie! stuur en een mail naar Amazightimes en ontvang de kortingscode voor het concert van Khalid Izri in Theater Zuidplein en maak gebruik van de €5 korting!