Vandaag 17 maart 2012 is in Den Haag omstreeks 14:30 een sit-in bij de Marokkaanse ambassade gehouden uit solidariteit met Ait Bouayach en de andere steden in Marokko.
Op de manifestatie zijn er ongeveer 150 mensen afgekomen uit verschillen hoeken van het land. De demonstranten hadden foto’s bij zich van politieke gevangen, spandoeken en verschillende vlagen.

Ook was de foto van de verzetsheld Mohamed Abd-el Krim El Khattabi prominent aanwezig. De demonstranten, die een hoek op de Oranjestaart in een hoek zijn verzameld tegenover de Ambassade van Marokko, scandeerden leuzen uit waarin zij de regering van Marokko en de koning Mohamed 6 verantwoordelijk hebben gesteld voor ingreep van de ordediensten in de Rif. Ook benadrukken ze dat ze democratie en vrijheid willen in Marokko. De slogans verwezen ook naar de 5 slachtoffers van 20 februari 2011 die omgekomen zijn tijdens de onlusten in de stad Al-Hoceima. Ze eisten een onderzoek naar de situatie waarin deze 5 slachtoffers zijn omgekomen en ook eisten zij een onderzoek naar de gebeurtenis in de satd Ait Bouayach en omliggende streek. Het evenement had een vreedzaam karakter; de dichter Ahmed Essadki droeg een gedicht voor in het Tamazight als eerbetoon aan de omgekomen mensen en alle politieke gevangen en vermisten.

Voor het beëindigen van de sit-in werd een aantal prominenten het woord gegeven, onder wie Mohamed Rabbae. Hij had bemoedigende woorden uitgesproken in de richting van een ieder die strijdt voor rechtvaardigheid en vrijheid en de mensen in Marokko in het bijzonder. De manifestatie werd beëindigd omstreeks 16:00 uur met gezamenlijk foto