Sharia4Belgium-lid bezat AK-47

De Belgische politie heeft in de woning van een lid van de extremistische beweging Sharia4Belgium een kalasjnikov gevonden. De politie kwam de man op het spoor doordat deze het oorlogswapen op het internet te koop aanbood. Hij bood het het te koop aan om naar eigen zeggen aan geld te komen. Volgens de politie gaat het om een “zeer ernstig feit” Het parket en politie willen de organisatie nu beter in de gaten gaan houden. Hoe de man zelf aan het wapen is gekomen is nog niet bekend.

De groepering die vorig week ook Nederland aan waarbij ze een politiekdebat bij De Balie flink verstoorden door de parlementariër Tofik Dibi en de schrijfster Irsha Manji te bekogelen met eieren, te bedreigen en te bespugen. Leden werden er toen opgepakt en er aangifte gedaan door de schrijfster.

Tegen de leider van Sharia4Belgium Abu Imran loopt momenteel ook al een rechtszaak. Abu Imran moet wel op 13 januari voor de rechter verschijnen voor het aanzetten tot discriminatie en haat. Volgens de Belgische justitie zijn er voorlopig niet genoeg bewijzen om de kopman van aan te houden en te vervolgen voor terroristische activiteiten. Ook Anjem Choudary, de stichter van de soortgelijke groepering in Groot-Brittannië Sharia4UK, wordt om dezelfde reden vervolgd.

lees ook:

Verdachten mogen van rechter niet naar begrafenis moeder (Marokko)