De Russische voetbalbond zal op 13 juni naar alle waarschijnlijkheid stemmen op Marokko, als beslist wordt waar het WK van 2026 gehouden gaat worden. Dat gaat tussen Marokko en een gecombineerd bid van de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Pyotr Barkalov van de Russische voetbalbond RFU liet weten dat zijn land Marokko zal steunen. “Gezien de goede banden tussen onze landen, zullen we voor Marokko stemmen”, liet Barkalov zich ontvallen, nadat de Russische ambassadeur in Marokko, Valery Vorobiev, afgelopen week al een vergelijkbare uitspraak deed.

Vorobiev was nogal kritisch op het kwaliteit van het voetbal in de Noord-Amerikaanse landen. “Objectief gezien zijn die andere landen erg zwak in het voetbal, we kennen het Mexicaanse, Amerikaanse en Canadese voetbal allemaal…het is geen echt voetbal.”

Mexico was overigens op de afgelopen zes WK’s van de partij, de VS zelfs op de vorige zeven eindtoernooien, met een kwartfinale en drie achtste finales als resultaat. Marokko deed in 1998 voor de vierde en nog altijd laatste keer mee, maar is in Rusland komende zomer eindelijk weer eens van de partij.

Het Marokkaanse bid lijkt lekker bezig te zijn, want eerder gaven onder meer Frankrijk, Servië, Luxemburg, Qatar en uiteraard het gros van de Afrikaanse landen aan hun stem waarschijnlijk aan Marokko te geven.