Noureddine Adherbal

Het mediaplatform Rifonline heeft een nieuwe audio-opname geplaatst van de Riffijnse activist Hassan Barba.

Deze jongeman is onlangs veroordeeld tot 20 jaar cel en deze strafrechterlijke uitspraak is ook bevestigd in hoger beroep.

De 21-jarige jongeman geboren op 26/03/1997 zei dat onmiddellijk na de publicatie van de eerste audio met hem, verschillende vertegenwoordigers van zogenaamde mensenrechtenorganisaties en advocaten hem bezochten en hem ontmoedigen om nog audios op te nemen.

Wat betreft zijn
gezondheidsomstandigheden in de gevangenis, benadrukte de hij enorm lijdt onder zijn nierziekte en dat er geen medische opvolging door artsen beschikbaar is. Hij zegt dat hij enkel voorzien wordt van pijnstillers.

In deze nieuwe audio legde hij ook de nadruk op zijn onschuld. De getuige in de zaak tegen was volgens Hassan ook tegenstrijdig in zijn verklaringen , en is daarna ook niet meer aanwezig geweest bij de volgende zittingen. Dit natuurlijk op vraag van de rechtbank die “ bang is om de waarheid te onthullen.”
Hassan zegt dat hij een van de eersten was die veroordeeld werd, en dit met zo’n wreedheid om de mensen angst aan te jagen.

Wat zijn familiebezoek betreft zei hij dat zijn moeder hem maandenlang niet kan bezoeken vanwegehaar financiele problemen en de afstand tussen Alhoceima en Fes.
De activist is onterecht veroordeeld tot 20 jaar gevangenis wegens vermeende betrokkenheid van brandstichting van een huis waarin veiligheidstroepen gestationeerd waren.