Het conflict tussen het management van Royal Air Maroc en de Marokkaanse pilotenvereniging duurt voort.

Na Frankrijk en Italië treedt Zwitserland toe tot de lijst met bestemmingen waarvoor annuleringen gelden in verband met de opschorting van de sociale dialoog tussen het management van de nationale luchtvaartmaatschappij en de Marokkaanse pilotenvereniging (AMPL). Door het conflict werden woensdag 2 vluchten geannuleerd, donderdag 4, vrijdag 10 en vandaag 4. De vier van vandaag waren vluchten van en naar Geneve en Parijs.

De communicatie van Royal Air Maroc richting zijn klachten is echter ronduit slecht. Het bedrijf communiceert over het verloop van de situatie via zijn website en zijn Twitter-account. Er wordt geen informatie gegeven op zijn Facebook-pagina en er wordt niet met enige regelmaat een persbericht gepubliceerd om het publiek te waarschuwen voor eventuele vertragingen of annuleringen.

Vanwege de vele annuleringen en vertragingen is het RAM-callcenter moeilijk te bereiken. Het bedrijf communiceert daarnaast enkel over de annuleringen en vertragingen van die dag. Reizigers krijgen geen inzicht in de volgende dag(en), bericht medias24.

Deze situatie kan nog wel enkele dagen duren, omdat tot op heden geen overeenkomst werd gevonden door het management van Royal Air Maroc, die een “verkapte staking” afkeurt, en leden van AMPL die ontkennen dat ze in staking zijn.