Rotterdam In navolging van de vreedzaam verlopen demonstraties van duizenden mensen in Den Haag op 12 juli 2014 met ca. 5.000 mensen en in Amsterdam op 20 juli 2014 met ca. 7.000 Mensen, was het zondag de beurt aan Rotterdam.
Ongeveer 10.000 mensen liepen zondag mee met deze demonstratie die ook over de Erasmusbrug liep om zo een symbolische brug te slaan naar mensenrechten en menswaardigheid in Gaza.

‘Stop de bezetting. Stop de blokkade. Stop het bloedvergieten.’ Stond er op de ondertitel van de event-pagina op social media die al door 60.000 mensen is gedeeld. Binnen één dag hadden al 5000 mensen aangegeven zich aan te zullen sluiten bij de stoet die om 13.30 uur verzamelde op het Schouwburgplein en na enkele speeches vertrok richting de Erasmusbrug.

De organisatie spreekt over een interreligieuze en interculturele demonstratie. Het onrecht en bloedvergieten staan centraal, dit gaat ieder mens aan en overstijgt iedere cultuur en religie. Een rabbijn, dominee en imam stonden allen stil bij de slachtoffers van het bloedvergiet en voor de slachtoffers werd er gebeden en werden ballonnen opgelaten. In twee weken tijd zijn al 170 kinderen omgekomen.

Deze demonstratie wordt ondersteund door Youth for Palestine, NIDA Rotterdam, SP Rotterdam, GroenLinks Rotterdam, Palestina Komitee Rotterdam, Nederlands Palestina Komitee, Een Ander Joods Geluid, Stichting Palestina, Vereniging Ettaouhid, PPMS, Al Awda, stichting Palestijnse vrouwen in Nederland, Palestijnse Gemeenschap Vlaardingen, Platform Buitenlanders Rijnmond (PBR), Diaconaal Centrum Pauluskerk, Vereniging Sloop de muur, Jaffadok, wereldburgers voor Internationaal Recht, BDS, DocP, LBM, EMCEMO, Internationale