Nieuwe onderscheiding voor Hicham El Faquih. De jonge docent werd in de afgelopen maanden bekend vanwege zijn inzet voor de kinderen van zijn school in het dorpje Tafsast in het noorden van Arif.

Om hem te bedanken werd Hicham El Faquih maandag door minister Saaïd Amzazi van Onderwijs ontvangen. De bewindsman wilde hem persoonlijk feliciteren voor zijn toewijding. De jonge leerkracht kreeg een erkenningsbewijs voor zijn uitzonderlijk werk en een draagbare computer als geschenk.

Tijdens hun ontmoeting spraken Hicham El Faquih en de minister over de ontwikkeling van het onderwijs op het platteland en de hervorming van het onderwijssysteem.

Hicham El Faquih werd in september 2017 naar Tafsast gestuurd om er les te geven. Hij financierde er de bouw van een put nabij de school zodat zijn leerlingen toegang kregen tot drinkwater, schilderde zijn klaslokaal en knapte het meubilair op.

Via privé donaties uit Marokko en uit het buitenland schonk hij in de loop van het jaar tandenborstels, tandpasta en andere hygiëneproducten aan zijn leerlingen. In zijn vrije tijd is Hicham zelfs kapper voor zijn leerlingen met wie hij uitstappen, feestjes en diners organiseert.