Een Brits-Rifijns gezin van zeven leden is door een drugsmaffia in Nador uit hun huis weggejaagd. De slachtoffers hebben aangifte gedaan bij de rechtbank van eerste aanleg in Nador.

Het gezin woont al dertig jaar in Groot-Brittannië maar komt elke zomer de vakantie in de Rif doorbrengen. Ze kochten hun huis in 2003 in Nador, tussen het strand en Martichka.

Dit jaar wachtte hen echter een slechte verrassing op. Bij hun aankomst op 29 juli ontdekten ze dat leden van een drugsmaffia zich in hun huis hadden gevestigd. Het huis was deels leeggemaakt en vernield. Het gezin probeerde de krakers te doen vertrekken maar werden met messen aangevallen en met de dood bedreigd.

Casapress bericht dat de slachtoffers eerst naar de politie in Ait Nsar stapten maar daar van de agenten te horen kregen dat de zone waar het huis is gelegen niet onder hun jurisdictie valt. Dezelfde bron bericht echter dat de criminele organisatie bekend is in de regio en veel invloed heeft.

Het gezin keerde uiteindelijk terug naar Groot-Brittannië en heeft hulp gevraagd aan een vereniging voor de mensenrechten.