De familie van een Riffijnse man die overleed op een veerboot, had Spanje om de repatriëring van het lichaam gevraagd. Maar de Spaanse autoriteiten bezorgden het levenloze lichaam van een ander. 

Toen de veerboot op 30 augustus in Melilla aanlegde, zat er een man in een stoel die leek te slapen. Het personeel van boot kwam er echter al snel achter dat de man was overleden. Nadat zijn dood werd bevestigd door een arts, beval de rechter een autopsie waarbij duidelijk werd dat de man aan een natuurlijke dood was gestorven.

De familie van het slachtoffer verzocht om de repatriëring van de overledene naar de Rif, naar de provincie Driouch. Maar tot ieders verbazing ontdekte de familie dat zij niet het ‘juiste lichaam’ ontvingen. Volgens de krant El Faro de Melilla stierf de onbekende persoon één dag na de Riffijnse man in de Spaanse enclave.

Na het realiseren van de fout heeft de Riffijnse familie om de terugkeer van het onbekende lichaam en de ontvangst van het lichaam van fun familielid gevraagd. 

De zaak ligt nu in handen van de Spaanse justitie, die de feiten moet verduidelijken en moet onderzoeken hoe het zo mis heeft kunnen gaan.